نقد و بررسی پوکو F5 ؛ گوشی جدید شیائومی

نقد و بررسی پوکو F5 ؛ گوشی جدید شیائومی

آیا بررسی POCO F5 را انجام داده‌اید؟ در این مقاله از شیائومی اصل با نقد و بررسی پوکو F5 در کنار شما خواهیم بود.

گوشی‌های هوشمند شیائومی پوکو F5 و شیائومی پوکو F5 Pro از نظر اندازه و ویژگی‌های اصلی دارای مشخصات فنی نسبتا یکسان هستند، اما اگر نگاهی دقیق به آن‌ها داشته باشیم می‌توان تفاوت‌های قابل توجهی را در آن‌ها پیدا کرد. با این حال، می‌توان گفت هر دو اسمارت فون ارزان قیمت هستند و مدل F5 Pro به عنوان یک پرچمدار مقرون به صرفه شناخته می‌شود.

این گوشی با ویژگی و پیشرفت‌های جدید در مقایسه با نسبت قبل همراه بوده و در عین حال، قیمت را حفظ می‌کند. در صورتی که به دنبال یک میان‌رده کارآمد هستید که ویژگی‌های قدرتمندی داشته باشد، این یک انتخاب قابل قبول خواهد بود.

گوشی شیائومی پوکو F5 دارای تراشه کوالکام اسنپدراگون 7 پلاس نسل 2 بوده و در کنار آن، نمایشگر 6.67 اینچ اولد با نرخ تازه‌سازی 120 هرتز و حداکثر روشنایی در مقایسه با مدل بالاتر خود، می‌تواند رضایت کاربران را جلب کند.

تنظیمات هر دو دوربین یکسان هستند و ظرفیت باتری دستگاه معادل 5000 میلی آمپر ساعت است. این گوشی هوشمند از فناوری شارژ سریع 67 وات پشتیبانی می‌کند و شما درون جعبه یک آداپتور 67 وات را مشاهده خواهید کرد. تنها تفاوت باتری مدل پایه با مدل پرو این است که مدل پرو از شارژ بی سیم پشتیبانی می‌کند و خبری از این قابلیت در مدل پایه نیست.

آنباکس شیائومی پوکو F5

زمانی که آنباکس شیائومی POCO F5 را انجام دهید، دفترچه‌های راهنمای معمولی را در کنار آداپتور 67 وات و یک کابل شارژ مشاهده خواهید کرد. همچنین درون جعبه یک قاب شفاف قرار دارد که یک امتیاز به حساب می‌آید.

جعبه گشایی شیائومی پوکو F5 - 1

بررسی پوکو F5 ؛ طراحی

اینطور که پیداست، شیائومی با تولید F5 به دنبال دستگاه‌هایی جذاب بوده تا بتواند نظر کاربران را به خود جلب کند؛ یا حداقل این چیزی است که در رنگ سفید شاهد هستیم. یک الگوی درخشان در پشت همانند یک هولوگرام که در زاویه سمت راست تغییر کرده و به سمت نیمه پایین دستگاه به رنگ آبی یخی تبدیل می‌شود؛ فوق‌العاده زیبا به نظر می‌رسد. البته اگر شما علاقه‌ای به این رنگ ندارید، می‌توانید دو رنگ دیگر که رسمی‌تر هستند را انتخاب کنید و بدین ترتیب، شیائومی انتخاب را محدود نکرده است.

بررسی پوکو F5 ؛ طراحی

نخستین چیزی که درباره شیائومی پوکو F5 متوجه شدیم، سبک بودن وزن آن است. پوکو F5 با تنها 181 گرم وزن، می‌توان گفت به نسبت مدل قبل سبک‌تر است، اما کمی ضخیم‌تر به نظر می‌رسد. در هر صورت، گوشی پوکو F5 زمانی که در دستان خود بگیرید، احساس خوبی به شما خواهد بخشید.

بررسی پوکو F5 ؛ طراحی - 3

نظر شخصی من این است که شیائومی به جای استفاده از ماژول‌های بزرگ برای دوربین سراغ طراحی جدیدی برود که تکیه بر خود سنسورها دارد؛ یعنی شما به عنوان کاربر فقط حلقه‌های دوربین را مشاهده کنید که در کنار هم با آرایش‌های گوناگون چیدمان شده‌اند که به نوعی، یک حالت جدید طراحی به حساب می‌آید و در دستگاه‌های جدید سامسونگ، همانند گلکسی A34 مشاهده کرده‌ایم.

از طرف دیگر، سنسورها به بیرون از بدنه گرایش دارند و زمانی که پوکو F5 را روی یک سطح صاف قرار دهید، ابتدا مقداری لرزش احساس خواهید کرد. البته امکان تایپ کردن در این شرایط هم کمی سخت است، اما کاری نمی‌شود کرد و این طراحی دوربین‌ها در کلیه گوشی‌های اندروید جدید قابل مشاهده است.

بررسی پوکو F5 ؛ طراحی - 4

در فریم کناری دستگاه همانند پنل پشت از پلاستیک با روکش مات به جای پوشش براق استفاده شده است. تقریبا مسطح است، اگر از لبه‌های نسبتا گرد آن بگذریم. سمت چپ دستگاه کاملا عاری از هرگونه کلید بوده و در سمت راست، کیلید پاور که به عنوان حسگر اثر انگشت عمل می‌کند را خواهیم دید.

قسمت پایین دستگاه محل اتصال USB-C بوده و مشبک بلندگو و خشاب سیم کارت هم در پایین قابل مشاهده است. شما نمی‌توانید از میکرو اس دی به عنوان حافظه ذخیره‌سازی جانبی استفاده کنید و بدین ترتیب، توصیه می‌کنیم هنگام خرید بالاترین مدل را از نظر حافظه ذخیره‌سازی خریداری کنید تا دچار مشکل نشوید. در بخش بالای دستگاه، جک هدفون 3.5 میلی متر دیده می‌شود که به همراه مشبک اسپیکر دوم و بلستر IR قرار دارند.

بررسی پوکو F5 ؛ طراحی - 10

نمای جلوی دستگاه همانند مدل‌های قبل بوده و با این حال، تحت تاثیر حاشیه‌های نازک و ساخت باکیفیت آن قرار گرفتیم. به نظر می‌رسد تقارن برای طراحان در اولویت بوده است. این دستگاه از نزدیک هم عالی و جذاب است. یک حفره کوچک که محل قرارگیری سنسور سلفی بوده و نمایشگر توسط محافظ کورنینگ گوریلا گلس 5 محافظت می‌شود.

بررسی پوکو F5 ؛ طراحی - 11

در حالت کلی، طراحی دستگاه از نظر ما لذت بخش بود؛ ساده، ارگونومیک، محتاطانه و سبک که هر کدام توانسته‌اند تاثیر خاص و منحصر به فرد خود را بگذارند. چیز منفی در طراحی دستگاه مشاهده نشد، اما خوش حال می‌شویم اگر شما مورد خاصی را مشاهده کردید به عنوان تجربه خود با ما در شیائومی اصل ، نمایندگی رسمی شیائومی اشتراک‌گذاری کنید. از دیگر ویژگی‌های دستگاه می‌توان به تاییدیه IP53 که مقاومت در برابر گرد و غبار و پاشش است، اشاره کرد.

بررسی پوکو F5 ؛ صفحه نمایش

شیائومی پوکو F5 مجهز به صفحه نمایش 6.67 اینچ اولد بوده که مشابه مدل قبل است؛ این خبر خوبی‌ست. وضوح نمایشگر معادل 1080×2400 پیکسل، عمق رنگ 12 بیت، نرخ تازه‌سازی 120 هرتز و نرخ نمونه برداری لمسی 240 هرتز برای عملکرد بهتر و بیشتر هنگام بازی است.

یکی دیگر از ویژگی‌های شیائومی POCO F5 ، مناسب بودن آن برای چشم کاربران است؛ چرا که PWM فرکانس بالا 1920 هرتز برای وارد آمدن فشار کمتر به چشم کاربرد دارد و دارای تاییدیه SGS Low Blue Light است، اما مهم‌تر از آن، پشتیبانی نمایشگر از HDR10+ و Dolby Vision بوده که اهمیت زیادی دارد. بنابراین می‌توانید از نمایش‌ها و ویدیو‌های نتفلیکیس با کیفیت بالا لذت ببرید.

بررسی پوکو F5 ؛ صفحه نمایش

صفحه نمایش در تمام آزمایش‌ها ما توانست امتیاز بالا را کسب کند. در حالت دستی، پنل به حداکثر 470 نیت رسید و این در حالی است که در حالت خودکار می‌تواند به 963 نیت برسد. این مقادیر اعلام شده به 500 و 1000 نیت تبلیغ شده نزدیک هستند. بد نیست بدانید که این ارقام اعلام شده فقط کمی پایین‌تر از POCO F4 هستند.

رابط کاربریی جدید MIUI 14 تا سه حالت از نرخ تازه‌سازی را ارائه می‌دهد؛ 60 هرتز، 120 هرتز و پیش فرض که خودکار است. دومی در صورت لزوم به 60 هرتز کاهش خواهد یافت. در صورتی که با سازگاری برنامه‌ها دچار مشکل شدید، می‌توانید نرخ تازه‌سازی را میان 60 یا 120 هرتز جابه‌جا کنید؛ سیستم عامل به شما اجازه می‌دهد تا تنظیمات را مطابق با نیازتان تغییر دهید. در صورتی که علاقه‌مند به تماشای فایل‌های ویدیویی یا اجرای بازی با بهترین کیفیت هستید، بهتر است بدانید نمایشگر شیائومی POCO F5 می‌تواند رضایت شما را جلب کند.

بررسی پوکو F5 ؛ دوربین

شیائومی پوکو F5 از سخت افزار دوربین مشابه نسل قبل استفاده می‌کند. دوربین اصلی دستگاه یک سنسور 64 مگاپیکسل OmniVision OV64B40 با پیکسل‌های 0.7 میکرومتر است. این سنسور با گشودگی دیافراگم f/1.8 و لنز با تثبیت‌کننده اپتیکال جفت شده است. به نظر ما، این سنسور کمی قدیمی است، علی‌الخصوص این که سنسورهای قدرتمندتر و بزرگ‌تری را در همان رده قیمتی از شیائومی سراغ داریم.

بررسی پوکو F5 ؛ دوربین

دوربین اولترا واید همان 8 مگاپیکسل بوده و یک سنسور IMX355 سونی است که اندازه بسیار کوچکی دارد. برای تصویربرداری ماکرو، گوشی مجهز به سنسور 2 مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم f/2.4 است.

دوربین سلفی تغییر کرده است؛ در حال حاضر شاهد سنسور 16 مگاپیکسل سامسونگ S5K3P9SP04 با گشودگی دیافراگم f/2.5 هستیم و این در حالی است که پوکو F4 دارای سنسور 20 مگاپیکسل بود.

اگر بخواهم صادقانه به شما بگویم، نسبت به عملکرد مثبت دوربین پوکو F5 تردید داشتم؛ چرا که هیچ پیشرفت خاصی در مقایسه با مدل قبل خود نداشت. با این حال به من ثابت شد که اینطور نبوده و پیشرفت‌های کلیدی زیادی را به لطف تراشه اسنپدراگون 7 پلاس نسل 2 شاهد هستیم. نمونه تصاویر ثبت شده در طول روز چشمگیر هستند.

کلیه تصاویر ثبت شده سطح بالایی از جزئیات دقیق، وضوح عالی و محدوده دینامیکی گسترده را ارائه می‌کنند. رنگ‌ها پر جنب و جوش هستند، اما نه بیشتر از اندازه که باعث آزار شود، به جز برای چمن و شاخ و برگ درختان! این تصاویر کمی اشباع رنگ دارند. نمونه تصاویر ثبت شده با دوربین 64 مگاپیکسل هم از وضوح بالایی برخوردارند.

قابلیت ضبط ویدیو دستگاه با دوربین اصلی 2160p و نرخ فریم 30 بوده و این در حالی است که اولترا واید می‌تواند ویدیوهای 1080p را انجام دهد. این گوشی حالتی به اصطلاح Steady را ارائه می‌کند که تثبیت‌کننده‌ای شبیه دوربین اکشن را تقلید خواهد کرد. در این حالت، وضوح تصویر در 1080p محدود شده است. فیلمبرداری دوربین اصلی با وضوح 4k بوده که با رنگ‌های زیبا و زنده، محدوده دینامیکی خوب و کنتراست کافی ترکیب شده است. از سوی دیگر، ویدیو فوق عریض کاملا متفاوت است. رنگ و کنتراست دارد، اما وضوح، جزئیات و محدوده دینامیکی ندارد.

نمونه تصاویر ثبت شده با دوربین شیائومی POCO F5

بررسی پوکو F5 ؛ پردازنده

گوشی جدید شیائومی پوکو F5 مجهز به تراشه اصلی کوالکام اسنپدراگون 7 پلاس نسل 2 بوده که با پایه تراشه 4 نانومتر، نویددهنده سرعت و عملکرد بالا است. این گوشی از یک پردازنده هشت هسته‌ای استفاده می‌کند. البته فراموش نکنید که با اسنپدراگون 7 نسل 1 تفاوت دارد. خبر خوب این است که این تراشه کاملا متفاوت بوده و بهینه‌سازی شده است.

هسته اصلی با کارایی Cortex-X2 و فرکانس 2.91 گیگاهرتز همراه بوده که با 3 هسته Cortex-A710 و سرعت 2.49 گیگاهرتز به همراه هسته‌های کم مصرف Cortex-A510 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز عمل می‌کند. پردازنده گرافیکی Adreno 725 با فرکانس 580 مگاهرتز می‌تواند عملکرد بسیار بالایی از خود نشان دهد.

بررسی پوکو F5 ؛ پردازنده

این گوشی در دو نوع حافظه رم 8 و 12 گیگابایت در کنار حافظه داخلی ذخیره‌سازی 256 گیگابایت در دسترس قرار دارد. وجود یک حافظه 256 گیگابایت کافی بوده و نیازمند کارت حافظه جانبی نخواهید بود؛ این مسئله باعث می‌شود یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های کاربران از بین برود. در هر صورت باید بپذیریم که با یک گوشی میان‌رده طرف هستیم.

با این که گوشی شیائومی POCO F5 دارای خنک کننده پیشرفته بوده که شیائومی آن را LiquidCool Technology 2.0 می‌نامد، اما عملکرد پایدار آن چنگی به دل نمی‌زند. البته وجود این فناوری باعث شده است نگرانی گیمرها و کسانی که برای مدت زمان طولانی از دستگاه کار می‌کشند، تا حدودی راحت شود، اما در هر صورت باید در زمینه نگه داری و مدیریت حرارت دستگاه هم نکات مهمی را رعایت کنید.

بررسی پوکو F5 ؛ باتری

بررسی پوکو F5 ؛ باتری

گوشی جدید شیائومی پوکو اف 5 دارای باتری قدرتمند 5000 میلی آمپر ساعت بوده که در مقایسه با نسل قبل، یعنی 4500 میلی آمپر ساعت با افزایش مواجه شده است. همچنین چیپست دستگاه در مقایسه با نسل قبل، کارآمدتر بوده و انرژی کمتری مصرف می‌کند. پوکو F5 توانست به امتیار کلی 118 ساعت با زمان اجرای عالی و آماده به کار قابل قبول روی نمایشگر دست پیدا کند. با این حال، استقامت در حالت تماشای ویدیو بسیار چشمگیر است.

البته نباید بگوییم که باتری این دستگاه چیزی ماورای ذهن است، چرا که عمر باتری دستگاه‌هایی همانند سامسونگ A34 طولانی‌تر است. در حالت کلی باید گفت باتری پوکو F5 می‌تواند رضایت کاربران را جلب کند. شیائومی POCO F5 انرژی خود را از شارژر 67 وات تامین می‌کند. با این حال به دلیل ظرفیت بیشتر باتری، کمی کندتر از نسل قبل شارژ می‌شود.

دستگاه در مدت زمان 15 دقیقه نخست تا 48 درصد شارژ دریافت می‌کند. در ادامه 15 دقیقه دیگر، نشانگر باتری عدد 83 درصد را نشان داد و شارژ کامل در مدت زمان 47 دقیقه انجام شد.

بررسی پوکو F5 ؛ اسپیکر

بررسی پوکو F5 ؛ اسپیکر

شیائومی پوکو F5 دارای اسپیکرهای استریو با کانال سمت راست بوده و دارای مشبک معمولی است. این در حالی‌ست که سمت چپ دارای دو دهانه است؛ یکی برای گوشی و دیگری در بالای قاب! به نظر می‌رسد صدا از هر دو توری بیرون می‌آید.

حتی اگر پوکو ادعایی پیرامون بهبود صدای دستگاه و اسپیکر نداشته باشد، اما بلندی صدای بالاتر از حد متوسط را ثبت کرده‌ایم و می‌توان به راحتی به آن امتیاز بالا داد. از سوی دیگر، کیفیت صدا یک قابلیت ترکیبی است. صداهای بلند قابل قبول پخش می‌شوند، اما به نظر می‌رسد کمی بیس پایین است. همه آهنگ‌ها تا حدودی صاف به نظر می‌رسند.

جمع‌بندی

گوشی شیائومی پوکو F5 دارای مشخصات فنی قابل قبولی بوده و می‌تواند آن را یکی از بهترین گوشی های ارزان قیمت کمپانی به حساب آورد. این محصول در زمینه نمایشگر، دوربین، پردازنده و باتری حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. البته خیلی خوب بود اگر این دستگاه با سنسور 108 مگاپیکسل همراه می‌شد، اما در هر صورت باید بپذیریم که یک گوشی ارزان قیمت نمی‌تواند مشخصات فنی بسیار زیادی را با قیمت پایین در اختیارمان قرار دهد و این ما هستیم که باید سطح انتظار خود را کاهش دهیم.

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

One thought on “نقد و بررسی پوکو F5 ؛ گوشی جدید شیائومی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *