آموزش ریست فکتوری ویندوز 10 و ویندوز 11

آموزش ریست فکتوری ویندوز 10 و ویندوز 11

ریست فکتوری ویندوز 10 یا ریست فکتوری ویندوز 11 انجام شدنی است. در این بخش با آموزش کامل ریست فکتوری کامپیوتر یا لپ تاپ همراه شما هستیم.

ریست فکتوری کامپیوتر یکی از راه‌های حل مشکل ویندوز است. در صورتی که رایانه شما بسیار کندتر از گذشته شده است، امکان دارد توسط یک بدافزار آلوده شده باشد و اگر قصد دارید این مشکل را حل کنید، نیازی به نصب ویندوز نیست. توصیه می‌شود در ابتدا ریست فکتوری کامپیوتر یا ریست فکتوری لپ تاپ را انجام دهید. در حقیقت ریست فکتوری کامپیوتر می‌تواند یکی از راحت‌ترین روش‌ها برای حل مشکل باشد.

بسته به تنظیمات و نسخه نصب شده ویندوز، روش‌های مختلفی برای بازنشانی کارخانه‌ای لپ تاپ یا دسکتاپ ویندوز وجود دارد. ما به شما نشان خواهیم داد که چگونه ریست فکتوری کامپیوتر را انجام دهید؛ با ما در بلاگ شیائومی اصل ، نمایندگی رسمی شیائومی و تسکو همراه باشید.

قبل از این که ویندوز را ریست کنید، مطمئن شوید که پشتیبان تهیه کرده‌اید. قبل از این که به روش ریست فکتوری کامپیوتر نگاه کنید، باید اطمینان حاصل کنید که به تازگی از اطلاعات خود بکاپ تهیه کرده‌اید. انجام ریست فکتوری می‌تواند تمام برنامه‌های نصب شد ه و در برخی موارد، فایل‌های شما را پاک کند.

1: ریست فکتوری ویندوز 10 یا ویندوز 11 با ابزار داخلی

ریست فکتوری زمانی به عنوان یک کار سخت شناخته می‌شد، اما هم اکنون مایکروسافت روش انجام کار را بسیار ساده‌تر از گذشته کرده و این یک امتیاز به حساب می‌آید. این روش در ویندوز 10 و ویندوز 11 گنجانده شده و در بیشتر موارد می‌توانید از آن برای بهبود وضعیت دستگاه استفاده کنید.

برای دسترسی به قابلیت ریست فکتوری ویندوز 10 باید وارد تنظیمات شوید و از بخش بروزرسانی و امنیت (Update & Security)، گزینه ریکاوری (Recovery) را انتخاب کنید. یک هدر Reset This PC را مشاهده خواهید کرد که کافی است برای شروع کار، انتخاب نهایی را انجام دهید.

آموزش ریست فکتوری ویندوز 10 و ویندوز 11 - 1

در صورتی که از ویندوز 11 استفاده می‌کنید و قصد دارید ریست فکتوری ویندوز 11 را انجام دهید، باید وارد تنظیمات شوید و از بخش سیستم (System)، گزینه Recovery را انتخاب کنید. برای شروع کار، گزینه Reset PC را انتخاب کنید. مراحل انجام کار در ویندوز 11 و ویندوز 10 یکسان است.

آموزش ریست فکتوری ویندوز 10 و ویندوز 11 - 2

زمانی که دستور بازنشانی به تنظیمات کارخانه کامپیوتر را صادر کنید، دو گزینه اولیه خواهید داشت که شامل Keep my Files و Remove Everything می‌شود. انتخاب گزینه Keep my Files باعث می‌شود باعث می‌شود سیستم شما به حالت پیش فرض بازگردد و همه برنامه‌های نصب شده، حذف شوند؛ این برنامه‌ها شامل مرورگرها، مایکروسافت آفیس و بازی‌ها می‌شود، اما فایل‌های شما همانند اسناد و موسیقی حفظ خواهند شد.

در صورتی که گزینه پاک کردن همه چیز (Remove Everything ) را انتخاب کنید، همه گزینه‌ها را به پیش فرض کارخانه بازخواهید گرداند و برنامه‌ها حذف می‌شوند. پس از آن، ویندوز همانند یک کامپیوتر جدید خواهد بود.

با این که گزینه Keep my Files باعث می‌شود داده‌های شما حفظ شوند، اما در صورت بروز مشکل باید قبل از استفاده آن‌ها، نسخه پشتیبان تهیه کنید.

آموزش ریست فکتوری ویندوز 10 و ویندوز 11 - 3

در ادامه با گزینه‌های مواجه خواهید شد که به عنوان مثال، حذف فایل‌ها از همه درایوها روشن شود (Turn on Delete Files from all Drives)، یکی از موارد است. برای پاکسازی همه درایوها که با رایانه متصل کرده‌اید و شامل هارد دیسک خارجی و درایوهای بازیابی می‌شود، لازم است این مورد را تایید کنید.

هنگامی که از مراحل بالا گذر کنید، کافی است روی تایید کلیک کنید. صفحه آخر قبل از شروع بازنشانی تنظیمات کارخانه با عنوان Ready to Reset this PC است. یک لیست از اقداماتی که این فرایند انجام خواهد داد، نمایش داده می‌شود. در صورتی که قصد دارید دوباره بررسی کنید کدام برنامه‌ها تحت تاثیر فرایند قرار خواهند گرفت، باید روی مشاهده برنامه‌هایی که حذف خواهند شد، کلیک کنید.

در نهایت با کلیک روی Reset، عملیات را تایید کنید، سپس منتظر بمانید تا فرایند تکمیل شود. در صورتی که ریست فکتوری لپ تاپ را انجام داده‌اید، مطمئن شوید که آن را به برق متصل کرده‌اید تا هنگام کار خاموش نشود. پس از اتمام مراحل نصب ویندوز، باید مجددا مراحل را دنبال کنید.

2: ریست فکتوری کامپیوتر از طریق بوت

در حالی که روش های ذکرشده در بالا برای بیشتر کاربران کار می‌کنند، چند راه پیشرفته برای بازنشانی ویندوز وجود دارد. برای اجرای ریست فکتوری کامپیوتر با بوت باید از منوی Advanced Startup کار خود را شروع کنید.

اگر عملکرد ویندوز صحیح باشد، باید برای راه‌اندازی این منو در ویندوز 10 وارد Settings شوید و از بخش Update & Security، بازیابی (Recovery) را انتخاب کنید. در Advanced Startup باید روی گزینه Restart Now کلیک کرده تا به Advanced Startup وارد شوید. در ویندوز 11 به Settings رفته و از بخش System، گزینه Recovery را انتخاب کنید. در ادامه کار، روی Restart Now در کنار Advanced Startup کلیک کنید.

شما می‌توانید منوی استارت را بازگشایی کرده و منوی پاور را گسترش دهید. سپس کلید Shift را با کلیک روی دکمه Restart، نگه دارید. در صورتی که نمی‌توانید هیچ کدام از این موارد را انجام دهید، هنگام بوت کردن، کلید F11 را فشار دهید که در برخی سیستم‌ها، Advanced Startup بازگشایی می‌شود. در صورت عدم موفقیت، ویندوز پس از سه بار بوت ناموفق، راه‌اندازی پیشرفته را به تنهایی راه‌اندازی می‌کند.

زمانی که Advanced Startup باز شد، عیب‌یابی را انتخاب کنید، سپس Reset this PC را انتخاب کنید تا تقریبا همان روش بازنشانی کارخانه را دنبال کنید. شما می‌توانید گزینه‌های پیشرفته را برای انتخاب‌های بیشتر انتخاب کند، اما هیچ کدام از آن‌ها به شما اجازه بازنشانی تنظیمات کارخانه ویندوز 10 یا 11 را نمی‌دهند.

آموزش ریست فکتوری ویندوز 10 و ویندوز 11 - 4

جمع‌بندی

در این مقاله سعی شد روش بازنشانی تنظیمات کارخانه لپ تاپ یا کامپیوتر را آموزش دهیم. با ریست فکتوری کامپیوتر می‌توانید مشکلات احتمالی را به سادگی حل کرده و نتیجه دلخواه را کسب کنید. در حقیقت ما دو روش را برای انجام کار به شما آموزش داده‌ایم که هر کدام از آن‌ها تست شده‌اند و نتیجه مثبت حاصل شده است.

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *